Peuters

Subpagina's

Happy kids/peutermassage

Massage over kleding volgens de happy kids massage, shantala kindermassage voetreflexmassage en de MIR-methode De voordelen van Peutermassage op een rijtje! Het aanraken, knuffelen en vasthouden van je peuter stimuleert de aanmaak van oxytocine. Ook wel het knuffelhormoon genoemd! Door huid-op-huid contact komt dit hormoon vrij (bij mama/papa en kind!) en het helpt bij een goede hechting van je peuter. Peuters ontwikkelen een beter lichaamsgevoel en meer zelfvertrouwen als ze regelmatig liefdevol aangeraakt worden. Massage heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen. Massage stimuleert het immuunsysteem en verhoogd weerstand tegen ziektes. Massage bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je peuter. Je peuter voelt dat je er echt voor hem bent, dat hij gezien, gehoord en geliefd wordt. Dit zorgt voor rust omdat je peuter voelt dat hij goed is zoals hij is. Na de massage is je peuter heerlijk ontspannen waardoor hij dieper en rustiger slaapt. Een goed uitgeruste peuter heeft weer genoeg energie om de wereld te ontdekken! Je peuter zit goed in z’n vel en is minder driftig. Je peuter maakt kennis met het verschil in spanning en ontspanning in zijn lichaam. De eerste 5 levensjaren zijn het belangrijkst voor het opbouwen van een sterke band tussen jou en je peuter en daar draagt massage voor een groot deel aan bij! Maar het is vooral gewoon super leuk om te doen! Massage zorgt er voor dat je kind zich gezien en geliefd voelt, zo kan je peuter zich ontspannen en en erop vertrouwen dat je er voor hem bent!

HEY, IK BEN PEUTER

Vanaf eind maart 2021. Workshop voor ouders met peuters. Hoe je kunt handelen vanuit veiligheid en vertrouwen dat je peuters zich mag en kan uiten. Iedereen heeft weleens van de peuterpuberteit gehoord en in deze workshop krijg je handtools hoe je daar mee mag omgaan

Natuurbeleving

Op avontuur in de NATUUR met Fluitenkruid, met leuke handpoppen leren we je peuter op een leuke speelse manier de natuur ontdekken in alle seizoenen en haar elementen.